Taxatie:
snel en deskundig

Een hypotheekverstrekker kan vragen om een taxatierapport van de woning. Bij ZILTER Makelaardij kunnen wij dit adequaat en vakkundig voor jou verzorgen. Als beëdigd en gecertificeerd taxateur staan wij garant voor een onafhankelijk waardeoordeel.

Ik heb een taxatie nodig

Hoe verloopt een taxatie?

Voor de visuele opname en de benodigde foto’s maken wij graag een afspraak bij de woning. Op kantoor werken wij de taxatie uit, rekening houdend met de huidige lokale marktomstandigheden, de staat van de woning, juridische aspecten en milieu- en omgevingseigenschappen Daarna wordt het rapport gevalideerd door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Zodra dat is gebeurd, is de taxatie afgerond.

Bureauwaardering

Als voor maximaal 90% van de waarde een hypotheek nodig is, kan onder bijzondere omstandigheden een bureauwaardering volstaan. Een bureauwaardering is een verkorte taxatie waarbij geen inspectie van de woning nodig is.

Waardebepaling

Wil je graag weten wat jouw woning zal opleveren in de huidige markt om bijvoorbeeld toekomstplannen te kunnen maken? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvende waardebepaling/verkoopadvies.

Zilter Makelaardij - Taxatie

TARIEF

Basistarief taxatie vanaf

Er geldt een toeslag als de woning ingemeten moeten worden, als er een taxatie nodig is voor en na verbouwing, als het een appartementsrecht betreft en als het een bijzonder object is.

€ 825,-all in.

Waardebepaling

Waardebepaling is gratis.

GRATIS

Bel of mail voor een snel definitief tariefvoorstel voor een taxatie.

Neem contact op

Wanneer heb je een taxatie nodig?

Aankoop woning: als je een hypotheek afsluit ten behoeve van de aankoop van een woning zal een hypotheekverstrekker hoogstwaarschijnlijk om een taxatierapport vragen.
Overbruggingshypotheek: als je een nieuwe woning aankoopt en de huidige woning is nog niet verkocht, zal de bank meestal om een taxatierapport vragen van de huidige woning ten behoeve van het overbruggingskrediet.
Oversluiten hypotheek: als je aan het eind van een rentevaste periode een nieuwe hypotheek wil afsluiten of je wil overstappen naar een andere hypotheekverstrekker.
Loan to value: door verschillende redenen kan de waarde van jouw woning ten opzichte van de hoogte van de hypotheek zijn verbeterd. Dat kan betekenen dat je in aanmerking kan komen voor een lagere rente (lagere risicoklasse). Met een gevalideerd taxatierapport kan je aantonen wat de waarde van jouw woning is.
Verbouwing financieren: om een verbouwing mee te financieren in een hypotheek heeft de bank een taxatierapport nodig met daarin de waarde voor de verbouwing en de waarde na de verbouwing.
Scheiding: een taxatierapport kan helpen bij de beslissing of een van de twee partners blijft wonen in de woning of dat de woning op vrije markt wordt verkocht.
Nalatenschap: een taxatierapport kan helpen bij de beslissing of een van de familieleden in de woning kan gaan wonen of dat de woning op vrije markt wordt verkocht.
Bezwaar WOZ: binnen 6 weken na de WOZ aanslag kun je bezwaar maken. Een taxatierapport kan je bezwaar onderbouwen.